Preparation weekend och plojfoto

Hi yall!
Preparation weekend var as kul! Hade så roligt att jag inte tog några bilder haha. Men som tur är tog ledarna en massa bilder heela tiden som jag ska få sen, so that's awesome. Vi hade fullspeckat schema hela tiden med övningar och förberedelser inför USA. B.l.a. problemlösningar, samarbetsövningar och att man skulle fundera själv. Det var iaf jätte kul! Fick en väska, poster, tröja och lite andra saker som är nödvändigt inför året.

Idag hade vi även plojfoto i skolan. Haha jag och Hanna klädde ut oss till killar, sooo fun!
Där är tröjan
smått & gott
Rasmus, Isabelle, jag, Hanna

In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.

Packar väskan, har köpt några bars som jag kan käka på tågresan (I love food!) och har pluggat lite grann i svenskan. Om 1 vecka fyller jag 16 år och om 7 veckor är det skolavslutning och om 89 dagar drar jag till USA. #Happymoment

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.

Nu i helgen ska jag på Preparation Weekend. Ett läger någonstans utanför Katrineholm. Där kommer jag träffa alla utbytesstudenter i hela Sverige (som åker med EF) och lära känna dem, prata med dem om det kommande året och allt. Kommer bli as kul! Har nu blivit tilldelad en grupp (har inge aning om vad vi ska göra) och det är då grupp Grön. Därför ska jag ta med gröna kläder haha! 

Skriver med min värdfamilj hela tiden, dom verkar hur skjyssta som helst. Vi håller på att planera datum för när vi ska snacka på skype. I helgen ska min värdmamma fixa mitt rum så hon undrade vilka färger jag gillar. Känner nu att jag verkligen kommer trivas där. Sen sa hon också att hon verkligen ska försöka få mig att bli en Junior. Men om jag ändå får vara en sophomore så bor det en kille i deras grannhus som ska vara en senior då så han eller hans vänner kommer säkert kunna ta mig till prom. (Annars kommer jag ju försöka lära känna vänner i flera årskurser och fixa en egen dejt :D)

 Quote
 Quote
 Quote


To all the girls my age

Ni vet när man har sett en bra film på tvn. Behöver inte vara en romantisk komedi utan kanske en sci-fi / action / thriller film. Och filmen består av världens snyggaste kille och man blir typ helt förälskad (vi tjejer) och sen får man värsta crushen och börjar söka på denne skådespelare på nätet, google, youtube, funny moments, girlfriends, bloopers, behind the scenes, var de bor och stalkar honom på nätet . Sen försvinner den crushen typ efter 3 dagar för att man har sökt upp alldeles för mycket om personen att man till slut tröttnar. Känner någon tjej igen sig i detta, snälla säg att jag inte är ensam? För nu har det hänt mig, dock är jag just nu i fas 1 då jag är heeeelt föräääälskad i denna snygging och har ej tröttnat än. Denna person är då Hayden Christensen (Anakin Skywalker i Star Wars). Please, God, do something, I can't stand him!
If you work hard, you will get to your goal

Hade igår och idag nationellt prov i SO och jag måste bara säga att det var det värsta och jobbigaste prov jag någonsin har gjort. Att det var i historia gjorde ju inte grejen så mycket bättre, men nu är det iallafall över och det är verkligen jätte skönt! Har även en stor SO inlämning i geografi på fredag så nu idag har jag verkligen suttit och gjort klart nästan hela arbetet. Känner mig verkligen jätte nöjd nu eftersom jag är så himla skoltrött + att jag har blivit sjuk så det var verkligen ansträngande! Nu när jag ändå har kommit in i pluggandet så ska jag göra lite i matteboken eftersom vi har nationellt prov i det om 3 veckor, LML!

Give me summer <3

Positiva tankar

Idag är det 99 dagar kvar till avresedatumet. Känns så overkligt på något vis. Det var lixom ett år sen jag anmälde mig till detta. Då kändes det som en dröm. Det var så långt borta att jag inte tänkte på att det skulle vara verklighet en dag. Men när jag träffar människor som säger "Ellinor, det börjar närma sig" så blir jag livrädd. Men ändå inte livrädd utan också excited. Det går inte att beskriva känslorna. Jag är rädd för att jag inte vill stanna kvar där, att jag inte klarar att bo själv så jag flyttar hem till Sverige igen. Jag ska nog lyssna på min NO lärare som sa en sådan himla bra grej. Tänk inte på hur långt du har kvar utan hur långt du har gått. Att tänka på det sättet tror jag kommer hjälpa mig att inte få hemlängtan. Att tänka på hur långt jag har gått och att jag ska vara stolt över det!

BTW. Tänkte att ni kanske vill se hur mitt hus kommer se ut 
- Här är en bild på huset och min vmamma, vbror och vsyster :D

The only ones who can understand my situation are the other exchangestudents

Har idag varit inne i stan och träffat två kompisar som jag lärt känna via EF. Är så himla skönt att kunna prata med de människor som verkligen förstår vilken sits man sitter i. De förstår varenda nedstämdhet, varenda excitement och varenda deppmoment. De har också dagar då de känner att de vill avboka sitt äventyr och ibland dagar då de bara vill åka nununu. Bästa känslan när man förstår att man inte är ensam om dessa känslor. Utbytesstudenter är bäst! <3

U.S. Embassy

  • Tagit visum bild - check!
  • Skrivit ansökningshandlingar till visum - check!
  • personbevis - check!
  • Massa andra papper - check
Nu har vi gjort jätte mycket som skulle bockas av så nu kan vi snart ringa till amerikanska ambassaden och boka intervju. Känns jätte läskigt. Har hört att man kan få vänta i typ 4 timmar minst när man kommer dit. Men ska bli skönt att få det över för jag tror att visumet har varit den krångligaste grejen av hela utbytesgrejen.
     Sen blir det inte bättre när min skola i USA vill att jag ska vaccinera mig mot tuberkulos. Då tar man sprutan, sedan typ 2 veckor efter det kommer det komma ett stort sår/skorpa/var-grej (usch!) på armen som inte kommer försvinna förrän efter minst 6 veckor. Då får man ej bada heller så jag måste verkligen ta sprutan nu så att jag kan bada i sommar!
 

In the newspaper

Det stod en liten bit om mig i UNT, lite roligt sådär

Battlefield high school

Har fått reda på att jag ska gå i 10th grade i USA. Kommer därför inte vara en senior. Känns lite tråkigt att inte få ta graduation men det överlever jag nog. Har också bestämt mig för att jag vill spela volleyboll när jag kommer dit. Man måste då typ göra "try-outs" men jag hoppas att jag kommer med i volleyboll laget för det skulle vara så sjukt kul! :D 

Lite bilder på skolan
 
auditorium

Visum

Idag har jag suttit och fyllt i en massa formulär som ska skickas till amerikanska ambassaden som sedan (förhoppningsvis) kommer ge mig ett visum. Blir så jäkla taggad på att åka till USA när allt händer nu alltså! Dock är det så himla mycket saker som ska göras och blablabla med visumet. Man ska ta en bild på sig själv med vit bakgrund och göra en massa andra saker. Nåja, bara att ta en sak i taget så blir man klar tillslut. 
      Den 26-28 April ska jag på "preparation weekend" utanför Katrineholm någonstans med alla andra utbytesstudenter i hela Sverige. Ska bli så himla kul!! 
 

Dogsitting

Hola guapos y guapas!
Har varit hundvakt i en vecka och är det fortfarande och jag hade aldrig trott att det skulle vara såhär ansträngande. Vakna kl.6 av att de små djuren skäller som galningar för att det låter i trapphuset. Gå upp 8 eller 9 för att gå ut med dem. Sedan mata dem, försöka tvinga den ena efter den vägrar käka. Sedan vill de leka och allt möjligt och dom följer efter en i lägenheten som ett plåster. Gå en långpromenad varje dag minst 1 h. Sedan leka, sedan gå ut igen, sedan äta, sedan precis innan man ska gå och lägga sig då man är som allra tröttast så ska dom ut en gång till. Men jag ska inte klaga, dom är ju faktiskt otroligt söta och nu vet jag ju hur det är att ha hund. Jag kommer nog inte skaffa en egen på ett tag iallfall.

BTW - Har snackat med min vfamilj lite till. Dock tar det så lång tid för dom att svara så jag sitter och reloadar inkorgen hela tiden.... De har sagt att det är flera tonåringar i deras "neighborhood" som är jätte glada att jag ska komma och att de ser fram emot att vi ska ses! Jag kommer ha en månad på mig att vara med familjen och lära känna en massa vänner innan skolan börjar så det känns så jäkla skönt :D De har också sagt att de ska hjälpa mig att skaffa en iPhone. Det finns en ridskola som jag kommer kunna rida på och allt möjligt. Mitt rum har tydligen en "queen size of bed" enligt mamman, låter ju inte dåligt? Och egen TV, telefon och mycket garderobplats + nattduksbord på vardera sida av sängen. Jag har också ett eget badrum som sitter ihop med mitt rum. Det bästa är  nog att mamman säger att jag ska verkligen säga till om det är något jag vill veta eller om jag är orolig över något eller så. Hon säger att hon vill att jag ska ha "a wonderful year". Tror inte jag kunde hamna hos någon bättre familj!

RSS 2.0