In the end, it will be worth it.

Klockan är tre här och vardagslivet går rätt långsamt för tillfället. Kylie mår dåligt och kan inte riktigt köra någonstans vilket slutar med att jag stannar hemma på dagarna. Gick ut & promenerade imorse. Snackade med Disa på Skype i två timmar och åh så härligt det var att höra hennes röst. Fixade lunch till mig själv - bacon & sallad men känner att jag börjar bli hungrig igen så jag får väl fixa något mer. Har tvättat kläder idag också.

Jag har ingen aning om vad vi ska göra nu de senaste dagarna innan skolan börjar. Jag vet bara att vi ska handla mat till lunch & frukost som jag kan ha när skolan börjar. Måste även köpa en vattenflaska & running watch till Cross Country. En skolväska & träningsväska behövs också inköpas.

Nu ska vi åka till Giant & handla mat. Vi hörs :))


Cross country.

Tjenatjena!
I förrgår gick jag på en concussion training med Kylie. Sean & hans mamma följde med oss också. Efter det åt hela våra familjer middag ihop på TGI Fridays. Sedan åkte vi hem till oss & chitchattade & pratade fram till 11pm.
Igår gjorde jag typ ingenting. Jag promenerade på morgonen & på eftermiddagen så följde jag med Bella på hennes simning. Hennes simcoach frågade mig "Har ni iPhones i Sverige?". Haha! Amerikanare.. Efter det såg jag på Jamies taekwondo & sen Bellas taekwondo. Sen gick jag & la mig 8 men somna inte förräns 11.

Jag har mailat Cross country coachen & hon välkomnade mig att joina teamet. Så jag skulle göra det med Sean men han är i New York så jag får väl göra det själv då idag.. Får se hur det blir.
Ha det bra :)


“I may not have gone where I intended to go, but I think I have ended up where I needed to be.”

Önskade du att hamna i Virginia eller placerades du bara där? Vart i Usa hade du helst velat hamna?

Svar: Hej på dig och vad kul att du frågar! Jag gjorde inget delatatsval alls vilket betydde att jag kunde hamna i stort sett var som helst i USA. Det slutade då med delstaten Virginia. När jag först anmälde mig till att bli en utbytesstudent så var min dröm att hamna i Kalifornien, Arizona eller Florida. Men som tiden gick så började jag förstå mer & mer att detta år inte kommer vara någon semester eller en dans på rosor hela tiden. Så därför bestämde jag mig för att inte göra ett delatatsval. Och glad är jag över att jag valde det beslutet, för bättre ställe kunde jag inte hamna på. Och det är också en grej som gjorde att jag inte ville göra delatatsval. Chansen är större att du hamnar hos en familj som passar dig alldeles utmärkt. Ha det bra & lycka till :) fråga gärna igen om det är något du undrar!


Coffee.

Klockan är 10 här så jag har just vaknat, hoppat i träningskläderna & fixat mig en kopp kaffe. Snart ska jag ut & promenera.
Igår blev det ingen IKEA för Kylie blev sämre & hon vågade inte köra bil då. Kanske blir IKEA idag istället, vi får se :)


And then it dawned on me that maybe Cinderella wasn't happy that the shoe fit because of the prince, it was because of the shoes.

Det var inte mycket som köptes i New York. Men lite hann jag med att unna mig.


Your life is now. Seize it and make it amazing.

Har just kommit hem från en svettig morgonpromenad. Det är 30 grader här och luften är fuktig lixom så det är utmattande! Pratade lite med älskade mamma på viber när jag gick. Känner att jag måste skära ner lite på min kontakt med Sverige. Men jag får lixom inte hemlängtan. Jag hade det förut, men jag känner mig mycket säkrare i mig själv nu att jag tycker att det här året är värt så mycket att jag inte har råd att ha hemlängtan. Det är bara härligt att höra era röster & veta att ni fortfarande finns där. Men eftersom skolan börjar snart så tror jag att jag kommer ha så fullt upp att jag inte kommer kunna ringa er så ofta.

Hur som helst, nu ska jag hoppa in i duschen & sedan käka lite lunch eller frukost. Får se vad jag väljer xD ha det gött!


Wake me up when it's all over, when I'm wiser and I'm older.

Haii!
Imorse gick jag ut & promenerade & då passade jag på att ringa till Disa. Det var så härligt att prata med henne igen efter en månad!! Jag tror vi pratade i lite mer än en timme så det var kul. Jag visade henne området & mitt hus & så :)) Efter det åkte vi till poolen & var där i stort sett hela dagen. När vi kom hem var grannarna utomhus så jag blev presenterad för  en kille i min ålder. Och den ena killen sa att han ska vara en junior på Battlefield som jag, jag ba yay! Han har bil också XD Jaja, sen hade vi lite BBQ nu på kvällen & satt ute & åt. Alltså det är asvarmt här. Man kan sitta i t-shirt & shorts på kvällen lixom. I LOVE IT!
 
Imorgon ska vi åka till IKEA & äta lunch & sen ska jag köpa en ny skolväska. Vi ses ;)
 
 

Morgonpromenad.

Godmorgon!
Har precis vaknat & ska nu gå ut på en morgonpromenad för ångest får man faktiskt efter att ha käkat BBQ & hamburgare. Men är man i USA så är man, ellerhur? XD
Vi har inget planerat idag så jag får väl se vad som händer. Hade gärna velat gå till poolen men Kylie mår fortfarande inte bra :(
Aja, vi hörs!


4 days

Tjenatjena!
Har inte orkat sätta mig och skriva riktigt men nu ikväll tänkte jag på er och på att ni förtjänar att få läsa lite mer om vad som händer här. Så nu ska jag skriva om de senaste 4 dagarna medan jag smaskar på resterna av mitt Sverigegodis jag tog med mig.
 
Torsdag
Jag sov länge för Robina sa att hon jobbade hemma & jag behövde inte stressa. Jag var fortfarande trött efter att ha bilat från New York och för att ha varit inomhus & slappat hela dagen innan. Så jag sov till 10. Då tänkte jag att, jag har ju inget & göra så varför inte skypea med Josefin(min barndomsvän som jag kännt hela mitt liv). Så vi skypeade & det var jättekul att få se henne igen efter en månad. Efter det gick jag upp & fixade mig. 11.30 åt jag frukost sen runt 12 åkte jag och Robina till en affär där jag köpte ett födelsedagskort till Kylie. Sen åkte vi till Subway där jag köpte lunch. Efter det åkte vi hem. Jag åt min macka ute på terassen & njöt av värmen. Sen satt jag där ute ända till 4. Och klockan 4 begav vi oss hem mot Virginia. Påvägen åkte vi förbi Wegmans där jag köpte blommor till Kylie. Sen åkte vi hem & Kylie mådde inte bra alls. Hon satt i soffan när vi kom och det såg ut som att hon var helt borta. Men det blev lite bättre sen. Hon och Robina satt & pratade i säkert mer än en timme & under den tiden packade jag upp mina saker, satte blommornaa i en vas & umgicks med Jamie. Sen drog Robina & jag gjorde lite middag till mig. Sen såg vi typ på tv. Kommer inte riktigt ihåg. 
 
Fredag
Jag satte klockan på 7.00 och gick omedelbart upp & fixade mig. Fixade lite kaffe, frukost osv. till mig själv medan de andra sov. Strax efter 8.00 drog jag över till grannen (en tjej som är 14 som erbjöd sig att följa med mig till orientation meeting i skolan för de nya eleverna, även fast hon redan gick där). Så hennes mamma skjutsade oss till skolan och vi gick dit alla sa åt oss att gå. Typ alla där var freshmans för när vi satt i en stor sal & lärarna frågade, hur många här är freshmans?, så höll typ nästan alla upp handen. Och när dom frågade hur många som är juniorer så var vi kanske 5 av 600 personer XD Det var kul. Hur som helst, dom visade oss runt skolan & jag fick en karta av en lärare - jättesnällt! Efter mötet, som förövrigt slutade typ 11.15, så kom Eve's mamma och hämtade oss. Vi åkte hem till dom, jag sprang över till mig och lämnade en stor broschyr jag fått, och gick sedan tillbaka till dom. Vi åkte till något hamburgerställe och åt lunch. Sen när vi kom hem satte sig jag & Eve och kollade på Pirates of Carrabean. Efter det gick jag hem och jag, Kylie & Jamie åkte till ett asiatiskt ställe och åt middag. Mumms! Det var jättegott! Vi gick runt lite bland affärerna där medan solen höll på att gå ned. Det var jättemysigt! Sen åkte vi hem, jag gick och la mig tidigt- typ 9 och kollade på Pretty Little Liars i mitt rum :D
 
Lördag
Vaknade kl. 8.00 och tänkte på direkten "Jag måste ringa morfar". Så jag tog hemtelefonen (som har gratis samtal till hela världen) och ringde hem till morfar. Åh så härligt det var att höra hans överraskade röst när han hörde att det var jag. Det var kul att få prata med honom, även fast det inte var ett långt samtal. Efter vårat samtal hoppade jag upp ur sängen, slängde på mig träningskläderna & drog ut och gick 30 min. Jag passade då på att ringa till mamma på viber. När jag kom hem duschade jag snabbt & sedan skjutsade Kylie mig till postkontoret där jag fixade frimärken till två brev jag skickade till mormor & morfar. När jag sedan kom hem så hade jag och min kusin Marielle bestämt att vi skulle skypea. Så jag fick se alla kusinerna & höra deras röster & hur Sverige är & allt. Åh, vad jag älskar nutidens teknologi, att kunna se varandra & höra varandra när man är så långt bort! 
   Efter det så mådde Kylie jättedåligt så jag tänkte vara snäll så jag tog Jamie och barnvagnen och gick ner till Frozen Yoghurt stället där jag köpte glass till the Crazy Man. Då fick Kylie vara lite ensam & ha lite lugn & ro. Jamie spillde dock ut sin glass på golvet & skrek att han ville ha ännu mer & jag sa nej & då började han gråta. Jag & barn... Nåja, jag klarade mig ur "the situation"  och han sov hela vägen tillbaka. När jag kom hem såg jag nog på tv och tog det lugnt. På kvällen kom Bella hem från South Carolina så vi välkomnade henne & vi fick lite presenter av henne, gullet <3.Sen stannade jag uppe till 11.30 & pratade med Kylie om allt mellan himmel & jord. Det var mysigt! Jag somnade sedan till askungen på teven, haha! 
 
Söndag
Sov till 10 & tog på mig träningskläderna och gick ut & gick i 50 min. Kom sedan hem och duschade & fixade mig. Åt lite frukost & tog det lugnt. Familjens vänner kom över och satt & pratade ända till typ 5.00 p.m.  Vi åkte till Walmart där jag köpte skolgrejer. Sedan åkte vi till ett BBQ ställe och åt middag. Vi delade alla på Chicken, Pork & Ribs. Det var gott men jag tycker inte om att äta med händerna så när jag satt och försökte käka Ribs med kniv & gaffel skrattade dom åt mig. Haha!
Nu är jag hemma & om en halvtimme börjar MTV Movie Award så det SKA jag se på! Ha det bra älskade vänner & familj & släktingar <3

Battlefield
Asian
Frozen Yoghurt <3 <3 <3
BBQ
School supplies
 
Ska ladda upp bilder på vad jag köpte i New York imorgon :)

Svar på tal

Varför bor du inte hos din värdfamilj? :/ 
Är det ungefär som du förväntat dig att det skulle va?
 
Svar: Jo anledningen till att jag inte bodde hos min värdfamilj är för att min värdmamma behövde åka till sjukhus natten vi kom hem från New York. Och eftersom jag, som utbytesstudent, inte får vara ensam hemma utan någon vuxen (min värdpappa är i Australien), så var en EF representant tvungen att hämta upp mig och så kunde jag sova hos henne. Och sen hörde jag inte ifrån Kylie eftersom hon hade en mini stroke & mådde jätte dåligt så jag stannade ytterligare en natt hos Robina, som EF representanten hette. Nu har jag dock kommit hem till min värdfamilj och allt är som vanligt igen :)

I'm coming home.

Har hört från Kylie & från min IEC nu så imorgon kommer jag åka tillbaka till min värdfamilj igen. Kommer köpa en blombukett till henne på vägen & sen har jag en födelsedagspresent från Sverige i huset så jag ger det till henne imorgon. 
 
Hat nu på kvällen hjälpt till med middagen, pratat med paret som bor här & lärt mig lite hur amerikanarna är. Jag lånade självbiografin om Steve Jobs från tanten i huset men jag blev så trött så jag orkade inte fortsätta läsa. Dock verkar den väldigt bra så jag ska nog gå & se på filmen som släpptes nyligen om Steve. 
 
Ska sova nu. Vi hörs imorgon men jag kommer inte åka hem förrän runt 4 p.m så jag kommer spendera dagen här. Får se vad jag kommer göra.. Godnatt :)
 

What's happening?

Hej på er!
Är hemma hos en IEC. Det är inte min IEC men hon är snäll ändå. Jag sov här inatt och är ensam nu eftersom de jobbar. Är väldigt trött & vet inte riktigt vad jag ska göra. Har tittat lite på Pretty Little Liars men har redan sett alla avsnitt.. Har ingen aning om vad som ska hända. Väntar på att EF ska ringa & säga hur det är. Jag kommer förmodligen inte kunna göra concussion training ikväll vilket betyder att jag inte kommer kunna delta i någon sport.. Plus att det är Kylies födelsedag idag..

Hör av mig mer när jag vet vad som sker. Jag ska fortsätta sova & göra något till lunch sen. Kram saknar er <3


Krångel krångel.

Hej!
Kylie har fått en slags stroke i huvudet & måste spendera natten på sjukhus. Och eftersom jag inte får vara ensam utan en vuxen på natten så ska en EF koordinater komma & hämta mig om en timme och så ska jag sova hos henne. Lite jobbigt sådär, men jag kan förhoppningsvis hantera det :) Ha det bra så hörs vi


Shopping.

Sitter inne på rummet & mina fötter värker. Har gått hela dagen & nu är jag helt slut. Kl 12.30 hoppade vi på en båt som åkte runt hela Manhattan. Vi fick se frihetsgudinnan & alla otroligt storaskyskrapor. Så himla häftigt!! Efter det gick vi hem till hotellet & på vägen gick vi in i affärer & shoppade. Jag köpte oxå en macka från subway som jag tog till lunch. Kl 5 gick vi ut igen & shoppade ännu mer. Vi gick till bl.a. Macy's där jag köpte en tröja från Tommy Hilfiger. Sen skiljdes vi åt för Kylie & Jamie skulle till Toys R'us men jag orkade inte dra dit så jag shoppade för mig själv. Sen skulle jag gå hem & inte förstod jag att New York var så stort. Tog typ 30 min att ta sig från Macy'a till Central park. Men jag kom fram tillslut & nu är jag här. Har kommit ut ur duschen & ska sova snart. Här kommer bilder från idag. Godnatt :)


I LOVE IT!!

Jag är redan förälskad i storstan & dess underbara butiker, folkmassa & byggnader! Har köpt en tröja från ZARA & American Eagle än så länge. Vi tog en sväng förbi Time Square. Imorgon ska vi ta en båt som kommer åka förbi frihetsgudinnan. Sååå taggad jag är! Jag älskar allt med detta. Jag älskar att vara en utbytesstudent! Livet är underbart & jag längtar redan till alla andra äventyr jag kommer vara med om i livet!


Resbilder.

Sitter i bilen & har ungefär 1 timme & 30 min kvar :) Vi har passerat Maryland & är nu i New Jersey. Vi kommer åka in i Pennsylvania oxå.
Puss&Kram


Spontana grejer.

Tjena!
Jo nu har planerna ändrats totalt. På Onsdag ska jag göra en concussion training. Men eftersom vi inte har något planerat innan det så kom Kylie med idén om att åka till New York imorgonbitti. So dear friends, I'm going to the big city! Vi åker kl 8 imorgon så jag ska packa nu & sedan ställa klockan på 7.00 :D

Idag blev det ingen vandring av förresten. Vi åkte in till D.C & åt lite lunch & hade mysigt. Här kommer lite bilder :)


Pictures.

Hallojj!!
Har precis kommit hem från en morgonpromenad. Jag fick sällskap av Sean, han som jag träffade på grillkvällen för en vecka sedan. Så det var kul! Idag ska vi nog åka till något underjordiskt ställe där vi ska se på coola saker under marken. Det blir lite vandring i samband med det så det känns asbra med ännu mer träning! Jag vill också säga att om ni har några frågor så är det bara att fråga på så svarar jag på direkten när jag ser det. Här kommer bilder från senaste tiden :)

https://cdn2.cdnme.se/3546062/6-3/pic_520eebb3e087c37b761e0344.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/3546062/6-3/pic_520eebb7e087c37b74b95791.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/3546062/6-3/pic_520eebbf9606ee57748eb8ec.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/3546062/6-3/pic_520eebe0e087c37b24ed6b5b.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/3546062/6-3/pic_520eebe5e087c37c4f70838d.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/3546062/6-3/pic_520eebff9606ee57f373e148.jpg" class="image">


Videoblogg #1 USA




A lot that's going on.

Hej på er!
Det är så mycket som händer här nu som gör mig förvirrad & ger mig lite hemlängtan. Därför för att det ska kännas lättare för mig så kommer jag ligga lite lågt ett tag och fokusera så mycket jag kan på livet här. Jag kommer inte blogga på några dagar och jag vet inte riktigt hur länge det kan bli. Kanske nån dag, en vecka, ingen aning! Så jag säger hejdå så länge så hörs vi någon annan gång!


School and subjects.

Haii!
Har just kommit hem från skolan där jag bestämde vilken årskurs jag ska gå i & vilka klasser jag ska ta. Min IEC var där också & han är verkligen bäst! Han är så duktig & engagerad & snäll och förstår verkligen vad jag går igenom och alltihop! Personalen på skolan var också jättesnäll & dom frågade om jag tagit något vaccin den senaste månaden & jag tog ju en spruta i början av Juli men jag fattade inte riktigt vad jag skulle säga så jag ba "Jag vet inte hur man säger på engelska, men jag vet ordet på svenska". Då sa dom "säg på svenska, vi förstår" så jag sa "Spruta" och då började de 3 amerikanarna säga "sprutta" och det lät så jäkla kul XD Dom får det svenska språket att låta som något konstigt utomjordiskt läten. 
 
Hur som helst. Jag kommer gå i årskurs 11 = 11th grade/ junior. Så det ska bli askul! :D
På skolan kan jag ha 7 kurser, så här är dom jag valde.
 
English 10
Students analyze novels, poetry,essays,editorials, science fiction, and nonfiction from a variety oferas and cultures. Students also develop vocabulary
and oral communication skills, use the information management process,
and study grammar. Grammar instruction emphasizes sentence formation,
usage, and mechanics. Compositions in the narrative, expository, analytical,
technical, and persuasive modes reinforce skills from the grammar and
literature studies. Students develop reading strategies in increasingly complex
texts as well as review and expand research skills through completion of a
documented paper. Students develop an independent reading program.
 

Algebra 2
All students preparing for post-secondary and advanced technical studies are
expected to achieve the Algebra II standards. A thorough treatment of advanced
algebraic concepts will be provided through the study of functions, “families
of functions,” equations, inequalities, systems of equations and inequalities,
polynomials, rational and radical equations, complex numbers, and sequences
and series. Emphasis will be placed on practical applications and modeling
throughout the course of study. Graphing utilities (graphing calculators or
computer graphing simulators), computers, spreadsheets, and other appropriate
technology tools will be used to assist in teaching and learning. Students must
take the Virginia SOL test for Algebra II. Algebra II is required for Advanced
Studies Diploma.

U.S. & Virginia History
The study of the nation’s history provides the intellectual foundations for
responsible citizenship. The origins of American ideals and institutions are
examined. A study of major events, issues, and personalities of the past
provides a perspective for understanding contemporary issues and problems.
The role of Virginia in the development of the United States is included.
Topics included for study: Exploration and Colonization, European Economic
Influences and Slaveryin the Americas, the American Revolution, the
Constitution and Early National Period, Civil War and Reconstruction, the
Progressive Era, U.S. as Emerging World Power, World War II, the Cold War,
Civil Rights Movements and the Contemporary U.S.

Spanish 2
Students continue to learn the language through its use in realistic contexts
with more complex grammatical structures. Additional listening, speaking,
writing and reading skills are acquired through practice with authentic
materials and in real-life situations. The study of customs and culture is an
integral part of the course.

Economy & finance
(Kunde inte hitta någon info om den)

Art 2
Focus on the principles of design with reinforcement of the
elements of art

Computer Art 1
This course places emphasis on the production of artistic computer imagery,
rather than commercial/web graphics. Students will use photographic
softwareto examine and alter images forcomputer graphic and fine art
applications. The study of aesthetics and history of art will be included in the
course. Students will combine natural art media, scanned images and digital
photography with computer imagery. Students will be required to produce
digital portfolios.

Så där har ni mina kurser. JAG SLAPP NATURVETENSKAP!!!!! Ha det gött vi hörs :))

 

 
 
 
 

Feeling happy.

Hallojjsan!
Igår sov jag rätt länge, sedan gick jag upp & åt frukost. 11.30 skulle Kylie, Jamie & Bella på poolparty med Bellas kompisar så jag stannade hemma då och bestämde mig för att gå ut & gå. Så jag drog iväg i 40 minuter och gick längs trottoaren i hettan. När jag sedan kom hem så hade Kylie & Jamie kommit hem. Jag hann hoppa in i duschen sedan åkte vi på direkten till the groceries där jag handlade två vykort som jag ska skicka till min underbara mormor & min underbara morfar hemma i Sverige eftersom dom inte har dator eller mobil. Jag köpte också ett O.P.I nagellack för 6.99 dollar. Hemma i Sverige kostar det 150 kr och nu blev det typ 50 kr för det, I LOVE AMERICA! <3
 
Efter att vi handlat gick vi & åt lite kinamat sedan drog vi hem snabbt, lämnade våra grejer, väntade på att Bella skulle bli hemskjutsad från sitt poolparty och när hon kom hem åkte vi till Nikkiss lillasysters taekwondo prov. Hon skulle göra prov för att försöka gå över till andra grad i svart bälte & hon är typ 9 år. Coolt va? Så det var ascoolt att se dom stå & göra kickar & skrika konstiga ord, haha!
 
Där stannade vi i typ 40 minuter sedan drog vi hem igen, jag hann byta om snabbt och sedan drog vi över till deras nära vänner på denna gata som hade en grillkväll. Dom som hade grillkvällen var de polska paret som kom hit för några dagar sedan om ni kommer ihåg. En kille som är 15 & heter Sean, går på Battlefield high school var också där. Så han var asskjysst & berättade om Battlefield & så. Tydligen så tar alla tjejer i det här området busssen till skolan även fast det tar 10 minuter att gå så jag blir den första tjejen XD
 
Sedan kom vi hem runt 2.00 på natten så jag drog direkt till  sängs. Vaknade runt  10 imorse & hade 1 h & 30 min på mig att fixa mig för att vi skulle åka till Tyson's corner. Ett jätte stort shoppingcentrum. Där åt vi lunch på ett franskt café, jag bytte ut en tröja jag köpt som var trasig på Urban Outfitters, köpte en parfym från PINK & gick runt där bara. Försöktee hitta en tröja jag kunde ha imorgon på mötet med skolan men jag hittade inget så det va tråkigt..
 
Har skrivit med hon tanten jag träffade på mitt landställe som bor här i Virginia & vi ska träffas på Torsdag. sen någon gång i veckan ska jag & Bella åka & rida och jag saaaknar verkligen att rida, var så himla länge sedan så det ska bli jättekul! :D
 
Imorgon ska jag på möte med skolan kl 10.00. Min IEC kommer vara där också & efterråt ska vi fika med honom. Så jag har fullt upp här just nu känns det som. Men det är jättebra för då får jag ingen hemlängtan, vilket kan vara väldigt lätt att få om man är rastlös.
 
Vill bara önska mina underbaraa vänner i Sverige lycka till till Gymnasiet. Snart börjar ni, typ en vecka kvar snart. Jag lovar er att ni kommer klara det! Det kommer vara skitkul! Ni kommer lära känna nya vänner & säkert vara asnervösa när ni har satt er på antingen bussen, cykeln eller i bilen och är påväg till gymnasiiet första dagen men jag vet att ni klarar det för ni är bäst! 
 
Ha det bra, älskar & saknar er alla <3
 
Movienight
Ute & går
The groceries
Taekwondo test
Grillkväll
Påväg till centrumet
Bella <3
Franskt café
Inne på macy´s
Parfym
 

Träning på det.

Har just kommit hem från gymmet där jag sprang 30 min på springbandet. Bella hade simträning så jag passade på att följa med & träna lite (för din skull pappa ;) ). Har även idag gjort ett stort collage av bilderna jag tog med av er nära & kära hemma i Sverige. Ska sätta upp det på väggen någon gång, får nog be Bradd om hjälp. Nu ska jag hoppa in i duschen, ha det gött <3
 
Gjorde amerikanska pannkakor imorse till syskonen
Collaget klart!
Coolt gym med tv på varenda springband :D
Lite lunch på det!
 
Ha det bra, saknar er!

Lunch, middag, IEC & sova.

Tjena tjena!
Ska gå & sova snart, är sjuk & trött och känner mig inte alls bra så lite sömn skulle sitta perfekt. Jag fattar inte varför men jag har varit trött ända sen jag kom till min värdfamilj. Jag sover på nätterna men på dagarna är jag astrött också. Är väl utmattad efter camp haha! Åh, vad jag saknar camp :(
 
Igår lunchade vi med Nikki. Hon var jättetrevlig & snäll! Hon bor bara 10 hus ifrån mig också & hon sa att hon kunde introducera mig för hennes vänner någon gång innan skolan. Det känns jättebra! :D På kvällen åt vi middag med familjens vänner. Jag var så trött så jag satt mest & lyssnade på deras konversationer om allt mellan barn till politik, haha! Det är faktiskt utmattande att lyssna på amerikansk dialekt och australiensk dialekt samtidigt som man ska försöka knaggla sig fram på sin svenska dialekt. Så ibland är det bara skönt att lyssna istället! När vi kom hem satte sig jag & Kylie ned och skrev på massa papper som vi ska ge till skolan på måndag när vi ska på möte där :)
 
Idag sov jag till typ 11, så jag gick upp, gjorde mig lite frukost & tog det lugnt. Jag & Kylie kollade upp vilka ämnen som finns så jag tror jag nu vet vad jag ska göra i skolan. Har dock bara ett ämne jag kan välja själv för skolan tycker att jag kommer uppleva den riktiga amerikanska skolan om jag får samma regler som amerikanarna. Så jag måste göra matte, ett NO ämne, amerikansk historia, engelska, spanska & ett "elective" som nog blir yearbook eller fotografi.
 
Sedan åkte vi till ett centrum där jag köpte en stor ram som jag ska göra ett bildcollage på av fotona jag tog med mig av vännerna & familjen i sverige. 
 
Idag fick jag äntligen lite kontakt med min IEC & han verkar hur bra som helst! Jag kan prata med han om allt & han har själv varit utbytesstudent i Tyskland så han förstår allt verkligen. Han ska följa med på mötet på måndag med skolan och efter det ska han, jag & Kylie ta en kaffe & prata om allt så vi lär känna varandra.
 
Ha det så bra alla underbara vänner, familj & släktingar i Sverige! Saknar & älskar er <3
 
 
Jag & Nikki :)
Fick en kaffekopp av min värdfamilj så att jag ska kunna "fika", ja ni vet det vi svenskar ÄLSKAR att göra <3
Bella & me
Crazy man & me
FROZEN YOGHURT <3
Mexikanskt <3 <3
Kylie & Jamie
Bella&me <3
In heaven
In heaven han med
Någon random bild XD

Några frågor.

Kan du inte göra ett inlägg på engelska?:D
Svar: Någon gång i framtiden kommer det komma, stay tuned ;)
 
såhär i efter hand, är det något du ångrar att du inte packade med dig? :) kram
Svar: Visst kommer man alltid på saker som man önskar att man hade med sig. Det jag kommer på nu som jag önskar att jag tagit med är svenska tidningar, mina nagellack, & lite mer av det svenska godiset(det kommer till användning när man längtar tillbaka till sverige lite XD), kanske någon svensk krydda som inte finns här (för mig örtsalt, ja ni vet alla som känner mig hur mycket jag älskar det!!!!) eller vanlijpulver för det tror jag inte finns här(om ni vill baka svenskt).
 
Fick du en iPhone 5 av dom? Gud va snällt, det är ju dyrt :))
Svar: Alltså dom tog med mig i deras familjeabonnemang & då var telefonen gratis och ingick i det :)
 
Bilden är Amandas (www.aboutamanda.se). I MISS CAMP <3

Lovely evening.

God kväll! 
Ska när som helst hoppa i säng, tänkte bara uppdatera en snabbis. Idag har jag typ varit hemma hela dagen. Jag ringde mamma, skypeade lite med pappa & brorsan, tog det lugnt & försökte piggna till mig lite. Klockan 6 åkte jag, Kylie, Jamie & Bella iväg till Bella´s taekwondo. Så vi satt där i en timme och tittade på henne när hon tränade. Vi pratadee, träffade Nikki´s(tjejen i min ålder som vi ska träffa imogon) mamma. Hon var jättetrevlig & jag sa att jag ser fram emot imorgon!
 
När vi kom hem så hade Bradd fixat amerikanskt abonnemang till mig men även en ny telefon - iPhone 5. Så himla generöst av honom! Dom är så himla snälla här. Grannarna kommer över med en kopp kaffe i handen och de står på gatan & pratar. Tänk er som i Desperate Housewife, så är det! Sen är det också mycket gossip & drama. Tjejerna har sina grupper & de snackar om andra grupper & hit & dit. Men det är kul att lyssna på, även fast jag inte riktigt håller med dom hela tiden så är det kul att höra. 
 
Efter att vi ätit middag kom Kylie´s & Bradd´s vänner över & de umgicks, drack vin & hade kul. Jag pratade med en av deras vänner som är från Polen & bor på den här gatan. Han var jättetrevlig & berättade om hur amerikanare är & att han bott här i typ 25-30 år. Det var jättekul för det var 3 olika värdsdelar där inne. Australien, Nordamerika & Europa, haha! kul med lite olika kulturer :D
 
Imorgon ska vi åka & handla skal till min telefon, skärmskydd, ram till mina foton jag tog med mig, & något annat om jag kommer på det. Sen klockan 12 ska vi luncha med Nikki & hennes familj & på kvällen ska vi på middag med familjens kompisar som ska flytta till Michigan. 
 
Mina söta värdsyskon Jamie & Bella <3
Battlefield High School
iPhone 5 :D

Trip to New York .

Hur länge ska du vara i new york?
 
Svar: Vi åker på Måndag till New Jersey där Kylie har några kompisar. Där ska vi sova en natt. Sedan på tisdagen åker vi till New York och är där i två nätter :D
chℓoe-diaries

Membership and American simcard

Tjenatjena!
Det är lunchdags här nu så jag ska snart gå & fixa lite lunch. Imorse åkte jag & Kylie till Dominion Valley. Det är det samhället heter här. Där fixade vi ett membership till mig så att jag nu har tillgång till att bada i poolen, gymma, spela golf, spela tennis eller äta där. Hon som var där var så himla trevlig & snäll. Hon berättade lite om skolan och att hon har barn som går på Battlefield. Amerikanare är verkligen hur trevliga & snälla som helst!
 
Bradd(min värdpappa) håller på att  hjälpa mig att fixa ett amerikanskt simkort till mig, så snällt! Har även just målat naglarna med Bella. Jag lämnade alla mina nagellack hemma så jag fick låna av henne. Åh, vad jag ångrar att jag lämnade så mycket hemma.. Men när vi ska till New York på måndag så ska jag shoppa! Behöver köpa kläder som passar till skolans dresscode.
 
Ha det bra, saknar er :)
 
 

Exchange students are the best!

Hejsan på er :)
Idag har jag inte gjort så jätte mycket. Vaknade typ 9 & då frågade Kylie om jag ville följa med henne för hon skulle iväg men jag mådde inte så bra & var fortfarande trött så jag stannade hemma. Jag åt lite frukost men gick & la mig igen, såg på en film och somnade. Vaknade kl 13.00 & tog det lugnt till 15.00. Då åkte hela familjen iväg till ett outlet. Vi kollade runt i märkesaffärer men jag köpte inget. Sparar mina pengar till New York som vi ska till nästa vecka :D Det var iallafall en mysig dag och det var trevligt att se Virginia. Vi åkte förbi det rikaste stället i hela USA, det var ascoolt. Husen var stora som slott och var så vackra!
 
Vi åkte till mataffären sedan & köpte middagsmat. När vi kom hem grillade Bradd kött & korv och till det åt vi sallad. Så bara så ni vet, USA är väldigt nyttigt. De har allt. Du har möjligheten att äta hur mycket onyttigt du vill & fylla på ditt glas med hur mycket läsk du vill. Men sen finns det ett val att äta hur nyttigt du vill. 
 
Hur som helst, deras granne som är i min ålder var utomhus när vi grillade så Kylie presenterade mig för honom. Han går på Battlefield och ska börja 11th grade & han verkade hur trevlig som hellst. Allt känns mycket lättare när man får vänner i ens egna ålder. 
 
Imorgon ska vi fixa amerikanskt simkort till mig så att jag inte behöver använda mitt simkort jag fick av EF.
 
Saknar er alla där hemma, men jag vill gärna prata på skype med er någon gång! När man åker bort såhär så insér man hur jäkla bra Sverige faktiskt är. Jag är så stolt över alla andra utbytesstudenter som har klarat detta. Det är inte bara en dröm eller något i framtiden som ska ske, det är verklighet. Det händer verkligen, och vill bara säga att ni är så JÄKLA BRA!!!!
 
(Kommer ta bilder på huset imorgon & visa er)
 Jodå, man äter faktiskt grönsaker i USA!
 

Battlefield high school.

När börjar du skolan?
 
Svar: Jag börjar skolan den 3e September så jag har ungefär en månad kvar :)
 

I'm alive.

Hej på er där hemma!
Jag har varit hos min värdfamilj i 1,5 dygn nu. När jag gick på planet satt jag & skakade typ hela vägen. Jag somnade men skakade. Antingen var det för att jag var astrött, eller för att jag frös eller för att jag var nervös. Sen kom jag fram till Dulles flygplats i Washington D.C. Där mötte Kylie, Jamie & Bella upp mig med en "välkommen till Amerika skylt" & flaggor. Åh, så glad jag blev! Dom tog mig direkt till iHop där vi åt frukost. Sedan åkte vi hem, hennes vän kom över och skulle ta med Jamie någonstans så att jag kunde sova i lugn & ro. Min säng är GIGANTISK btw & jag är förälskad i mitt rum! Jag sov i typ 2 timmar. Sen drog hela familjen till en kompis för de skulle fixa något med yearbook till Bellas swimteam så jag stannade kvar hemma & bara tog det lugnt eftersom jag var så trött. Kollade de senaste avsnitten av pretty little liars och fixade lite lunch till mig själv.
 
På kvällen låg jag & Bella i min säng & kollade på the Hunger Games. Sedan blev hon så trött att hon somnade i min säng, gullet, så hon sov där hela natten. Vi vaknade runt 9 och gick upp till färdig frukost = ägg & bacon. Sedan fixade vi oss & begav oss mot Washington D.C. Fast först åkte vi förbi Wallmart där vi köpte lite nödvändigheter. Väl i Washington D.C. gick vi förbi det Vita Huset och skulle gå till George Town Cupcake (D.C Cupcake) men kön var alldeles för lång så vi åkte till ett centrum istället & shoppade. Jag gick till PINK & köpte lite underkläder & till Urban Outfitters där jag köpte ett par toppar.
 
Sedan åkte vi till flygplatsen igen och hämtade upp Bradd som rest i 2 dagar från Australien. 
 
Samhället här är verkligen så sjukt fint! Ska nog filma när vi åker mellan husen så ni får se hur fint det är. Verkligen värsta gigantiska husen & grönt är det överallt! Kulturkrockar stöter jag på lite hela tiden. Saker är väldigt annorlunda. Amerikanare har olika åsikter, men intressanta åsikter om saker & ting.
 
Imorgon kl 4 p.m ska Bella ha simträning. Jag ska följa med men då gå till gymmet & springa. Känner att jag behöver det efter allt jag satte i mig på Camp, haha! På Tisdag ska vi åka & shoppa & på onsdag ska vi luncha med en tjej i min ålder (Nikki) så att jag får lite vänner :D
 
 
a
 
 
 
 

Dag 8.

God kväll!!
Snart ska jag gå ut till den stora gräsmattan där vi alla utbytesstudenter ska mötas & gå en parad ner till the Plumley (idrottshallen). Där ska det vara final i volleyboll så det ska bli kul att se!!

Har nästan packat klart mina saker & jag tvättade lite mer kläder idag med min rumskompis. Det känns bra att jag inte kommer storma in i min värdfamiljs hus & börja tvätta massa kläder det första jag gör.

Imorgon är det graduation, ska bli askul!!! Vid midnatt så hoppar jag på bussen som ska ta mig till Boston efter 3 timmars resa.
Ha det gött :)


Dag 7.

God kväll!
Denna dag har varit rolig. Jag vaknade 7 av att det dumma alarmet ringde. Så jag och mina två rumskompisar från Danmark & Nederländerna rusade upp & fixade oss för dagen. Sedan drog vi till frukosten & smaskade lite på den extrasötade amerikanska maten. Klockan 9 hade vi lektion i Homeroom. Då fick vi våra flygdetaljer om vår resa till värdfamiljen på lördag. Mitt plan går 6.43 från Boston och man måste vara där 3 timmar innan flyget avgår och det tar 3 timmar att åka till Boston så jag kommer nog ta bussen som går 12.00 p.m. på fredagen. Usch... Sedan hade vi genomgång i "Life in America". Vi gick igenom regler i skolan & vilka klasser det finns och hur man betér sig och allt möjligt. Efter det hade vi resten av de tråkiga klasserna, hehe.
 
Klockan 3 fick man ha sin första aktivitet men jag struntade i det och valde att tvätta lite kläder istället, så nu är kläderna jag ska åka i till min värdfamilj rena! Jag pratade lite med mamma & min bror också, smsade lite med kompisarna i sverige & tog det bara allmänt lugnt.
 
Klockan 7 hade vi en till aktivitet & då bestämde sig jag & min rumskompis Laura oss för att köra på Commando Hike. Det är som kurra gömma fast för oss lite äldre. Man går på ett led bakom ledaren. Han kommer säga t.ex 8 steps, 6 seconds. Och det betyder att man måste hålla sig 8 steg ifrån han max & när han säger GO så har man 6 sekunder på sig att gömma sig. Så alla bokstavligt talat slänger sig in i buskar, i floder, i lera, i skogen, på varandra, överallt. Haha det var jättekul! 
 
Klockan 8.30 var det en föreställning i the Plumley. En hypnotisör var där och hypnotiserade ungefär 20 av oss studenter. HAHA, Det var så himla kul att se på dom när dom blev hypnotiserade! En person fick för sig att en i publiken var Taylor Lautner så hon sprang fram till honom och pussade honom & allt möjligt. Och sen trodde alla som blev hypnotiserade att en kille höll på att föda barn så alla sprang fram till honom & ba "PUSH" & grejer!!! hahahahahahah det var så himla roligt XD
 
Nu ska jag gå & sova. Har endast 2 dagar kvar här på camp. Känns sorgligt för det är så himla roligt, men samtidigt är jag jätte excited att få träffa min värdfamilj! :D
frukost <3 <3
Hamburgare <3
Liten del av matsalen
Namnskylt utanför vårat rum :)
Go Gators!
 
Bästa & skönaste lärarna ever!!!
Tittar på hypnotisören
Dom blir hypnotiserade XD
GO COMMANDO!
Gömmer sig i floden
När alla ska springa & gömma sig XD

RSS 2.0